Voor cliënten

Samen maken we dagelijkse activiteiten weer mogelijk

AlsCare levert voornamelijk 12-, 24-uurs en nachtzorg aan huis. Bijvoorbeeld in situaties na een ziekenhuisopname, maar ook bij ziektes als ALS of als er sprake is van palliatieve zorg. In al die situaties staat een team van gediplomeerde, hooggekwalificeerde verpleegkundigen klaar, dat u echt alle zorg uit handen neemt. Welke zorgdienst u ook kiest, AlsCare zorgt altijd voor:

 • Een vaste zorgverlener
 • Die de tijd voor u neemt
 • Die oog heeft voor uw persoonlijke wensen
 • En die u ondersteunt in alles wat u nodig heeft
Hoe we dit samen doen
bg

Hoe we dit samen met u doen

AlsCare gelooft in de kracht van samen. We bieden u meer dan enkel een primaire zorgverlening. Wij geloven dat u met de juiste begeleiding weer een hoop zaken kunt terugwinnen die u anders al had opgegeven. Bij AlsCare geloven we in samen met u iets doen in plaats van voor u wat doen. Samen werken we volgens de principes van Positieve Gezondheid. Met Positieve Gezondheid kunt u beter omgaan met fysieke, emotionele en sociale uitdagingen en behoudt u meer regie over uw leven. Bij Positieve Gezondheid staan zes onderdelen centraal:

 • 1
  Uw lichaamsfuncties

  U kunt en krijgt meer zin om meer lichamelijke activiteiten te doen.

 • 2
  Uw mentaal welbevinden

  U voelt u sterker voor de uitdagingen van het leven.

 • 3
  Uw zingeving

  Wat inspireert u, aandacht voor uw persoonlijke interesses.

 • 4
  Mee doen in de maatschappij

  We helpen zodat u de dingen kunt doen die u leuk vindt.

 • 5
  Uw dagelijks functioneren

  U zult merken dat u meer voldoening ervaart.

 • 6
  Uw kwaliteit van leven

  U voelt u vrolijker, gelukkiger en mentaal gezonder.

bg

Evaringen van cliënten

Mijn herseninfarct heeft mijn leven compleet veranderd. Ik heb krachtverlies in mijn rechterarm en veel last van zenuwpijn. De verpleegkundige van AlsCare helpt mij met deze situatie omgaan. Bijvoorbeeld door samen boodschappen te doen maar ze helpt me ook met het acceptatieproces en pijnmedicatie. De ergotherapeut geeft me tips hoe ik mijzelf in de dagelijkse situaties kan redden zodat ik, ook met minder gevoel in mijn rechterhand, nog leuke activiteiten kan blijven doen.

Wat nou als je voor het voldongen feit staat dat je lieve schoonvader, die 24/7 mantelzorger is voor je lieve schoonmoeder, ineens opgenomen wordt in het ziekenhuis en de prognose ligt tussen 3 maanden en 1 jaar is? Dan staat je hele wereld op zijn kop en die van de hele familie. Welke weg moet je bewandelen, welke instantie moet je benaderen? Eigenlijk weet niemand wat je dan moet doen en waar je heen moet bellen. Nog altijd ben ik mijn vriendin dankbaar die mij het nummer van Ellen heeft gestuurd met de mededeling: “Je moet haar eens bellen, zij kan je ECHT helpen!” Nou en of! Vele uren heb ik met Ellen aan de telefoon gezeten. Vele vragen heeft ze beantwoord, soms de vraag al beantwoord voor ik de vraag stelde, want ze is door al haar ervaring goed op de hoogte en denkt proactief.

Indicatie & kosten

AlsCare is gekwalificeerd om een indicatie voor u te stellen. Dat betekent dat ze op een onafhankelijke manier vaststellen welke zorg voor ú in úw individuele situatie het best is en met welke zorg u het best geholpen bent. AlsCare kent daarin maar één belang en dat is úw belang. Eerlijk en rechtvaardig, zoals het ook eigenlijk hoort.

Vrijblijvend adviesgesprek

Wilt u weten wat AlsCare voor u kan betekenen?

Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

  Hoe kunnen we helpen?

  Ik wil graag hulpIk ben een mantelzorger en wil graag hulp voor een naasteWat kunnen jullie voor mijn cliënten betekenen?

  Jouw gegevens